Razgovarajte iz USA
putem bonova
Kineska Nova Godina 2024: Godina Drvenog Zmaja

Kineska Nova Godina 2024: Godina Drvenog Zmaja

Kineska Nova Godina, poznata i kao Proljetni Festival ili Chunjie, predstavlja jedno od najznačajnijih tradicionalnih kineskih slavlja. Ova svečanost slavi se prema lunarnom kineskom kalendaru, a svake godine označava početak novog znaka Zodijaka. Za 2024. godinu, ulazimo u godinu drevenog Zmaja.

Godine obilježene Zmajem često su povezane s promjenama, srećom i snagom. Voda kao element donosi dubinu i fleksibilnost, nagovještavajući godinu dinamičnih prilika i emocionalne uravnoteženosti. U kineskoj kulturi, Zmaj simbolizira hrabrost, mudrost i prosperitet.

godina-vodenog-zmaja-2024

Tradicionalne proslave obuhvaćaju bogatstvo običaja poput obiteljskih okupljanja, ispijanja čaja, izrađivanja i darivanja crvenih omotača (hongbao) te uživanja u raznovrsnoj hrani. Crvena boja posebno je važna jer simbolizira sreću i uspjeh, često se koristi za ukrašavanje domova i javnih prostora. Kineski vatrometi i plesovi zmajeva i lava tradicionalni su prizori tijekom ovog festivala. Ples zmajeva simbolizira snagu i moć, dok lavlji ples donosi sreću i afrička, južnoazijska i kineska zajednica diljem svijeta.

lunarna-nova-godina-2024

Važno je napomenuti da svaka godina donosi svoje jedinstvene energetske vibracije prema kineskom horoskopu, a godina Drvenog Zmaja nagovješćuje razdoblje prilika za rast, samoproučavanje i suradnju. Pripadnici ovog znaka obično su hrabri, strastveni i karizmatični.

Dok ulazimo u godinu Drvenog Zmaja, kineska zajednica diljem svijeta priprema se za svečanosti koje spajaju tradiciju i suvremenost. Kroz ovo slavlje, obitelji i zajednice izražavaju zahvalnost, želeći jedni drugima sreću, zdravlje i prosperitet u nadolazećoj godini.

 

Najnoviji članci
Mjesečni horoskop za srpanj 2024. - saznajte što Vam donose zvijezde!
Mjesečni horoskop za srpanj 2024. - saznajte što Vam donose zvijezde!

Više
Ivan Gotal - Sve o Talismanima *SPECIJAL* | 2. DIO
Ivan Gotal - Sve o Talismanima *SPECIJAL* | 2. DIO

Više
8 mitova i zabluda o Tarotu i Tarot kartama
8 mitova i zabluda o Tarotu i Tarot kartama

Više
Select your currency
EUR Euro