Razgovarajte iz USA
putem bonova
Značenje imena u numerologiji

Značenje imena u numerologiji

Numerologija - značenje imena - Značenju imena se pridaju magične osobine, a upravo ova značenja proučava i numerologija. U svakoj kulturi, u svakom godišnjem dobu, ime ima veliki značaj. Prema slavenskim običajima, djetetu su ime davali kumovi u dogovoru sa svećenikom. Ime su držali u tajnosti, sve do završetka obreda krštenja,i tek nakon toga su smjeli otkriti roditeljima. Smatrali su da je otkrivanje imena veliki grijeh, koji može kod novorođenčeta izazvati čak i smrt.

Značenje imena je pomno opisano u numerologiji.

 

NUMEROLOGIJA broja:

> >  1   2   3   4   5   6   7   8   9  < <

 

Numerologija, značenje imena

Kod odabira imena, potrebno je pratiti nekoliko pravila. Na primjer, nije bilo dozvoljeno imati dva puta isto  ime u obitelji, točnije unutar kuće, izuzev kada majka poslije posljednje kćeri želi dobiti sina. Ime djeteta ili rođaka koji je umro prije rođenja ne smije se dati novorođenčetu, jer bi ga slična sudbina mogla zadesiti. Danas se mnogo piše o tome, koliko je važno izabrati pravo ime. Svako ime nosi u sebi određene vibracije, koje ljudsko uho ne može registrirati, ali one ipak utječu na našu okolinu. Ne postoji pogodnija osoba koja će dati ime djetetu, od onog tko će o njemu u budućnosti voditi računa i hraniti ga – njegova majka. Važno je znati, da svako slovo nosi u sebi skrivene informacije.

Numerologija ili značenje imena nam govori da najveću snagu u imenu nosi početno slovo. Ovo pravilo važi i za nadimke. Od ostalih slova koje ime sadrži, najveću važnost imaju slova koja se ponavljaju, zatim ona koja su najzvučnija. Značenje imena - Prvo slovo – prvi problem u ostvarivanju ličnosti. Smatra se, da je kod imena muškaraca bolje ako sadrži više samoglasnika, jer na taj način se ublažavaju muške karakteristike, a najbolje je da i početno slovo bude samoglasnik.

Kod žena, je bolje da ime sadrži što više suglasnika, jer to utječe na sposobnost otklanjanja problema. Specijalni znakovi ukazuju na izražavanje i na samostalnost i na onu osobinu koja je najizraženija kod date osobe.  

besplatni-tarot

Numerologija imena, prema tumačenju numerologije, što je specijalni znak bliži početku imena, toliko je ta osoba sklonija spoznaji svoje sudbine. Ako ime počinje takvim slovom, to znači, da je osoba sposobna za brzo ostvarivanje svojih ciljeva. Središnje slovo imena je slovo koje se nalazi na sredini. Kod neparnih imena, nije ga teško pronaći, ali kod parnih je već drugačija situacija. Kod muških imena, sa parnim brojem slova, središnje slovo je lijevo slovo od dva slova u sredini, dok se kod žena gleda desno slovo. Na primjer, kod imena “Ivan” središnje slovo je “V”, a kod imena “Tamara”, središnje slovo je slovo “A”.

Treba obratiti pažnju i na broj slova, jer i taj broj ima svoje značenje u tumačenju numerološkog aspekta imena.

Značenje imena

Prvo slovo  imena - vezuje se za početak, prva borba.

Drugo slovo imena – govori o onome što nam u životu nedostaje za potpunu sreću, ono što uvijek moramo zaslužiti, ali i ono što nam donosi nevolje; ako je ovo slovo ujedno i središnje slovo, onda je ova osoba stalno u nekom problemu; ako je naglašeno onda je to osoba koja kroz nedostatke skuplja snagu za dalji razvoj.

Treće slovo imena – govori o izražavanju osobe, o tome što treba razvijati, dobro je ako je ovo slovo u sredini

Četvrto slovo imena – pokazuje u čemu ova osoba pretjeruje, ako je slovo naglašeno donijet će mu poteškoće u životu. Ipak, može ukazivati i na to da se osoba razvija u ekstremnim situacijama; ako je slovo u sredini imena ili je zadnje onda ukazuje na neku preteču opasnosti ili upozorenja.

horoskop-prednosti-nedostaci

Peto slovo  imena– ovo je slovo komunikacije, i za produbljivanje veza ili ukazuje na pomoć u teškim prilikama; ako je naglašeno ili je ovo slovo u sredini, onda ukazuje na mogućnost napredovanja u međuljudskim odnosima, ako je posljednje slovo, onda slovo čini čovjeka osjetljivijim.

Šesto slovo imena – ovisnost, ropstvo, potčinjenost, sudbina; ako je ovo posljednje slovo, ukazuje na moć samoopredjeljenja; ako je slovo naglašeno, onda označava snagu protiv ovisnosti, potčinjenosti, a u najboljem slučaju označava moć za spašavanje nečeg izgubljenog; ako je ovo posljednje slovo imena, a uz to je i naglašeno, označava mogućnost dobivanja snage, pogotovo ako je ovo jedno od sljedećih slova: R,A,M,I,S,T,E.  

Numerologija slova

Sedmo slovo imena – ovo slovo je slovo kontrole i indikacije, pomoću njega se može odrediti put koji će osoba proći s ovim imenom; ako je ovo posljednje slovo, onda će osoba imati problem sa zakonom.

 

Zatražite MAGIJU IMENA kod Kristijana ili kod njegovih najbližih suradnika!

 

 

Osmo slovo imena – ukazuje na financije i na otpornost, ime sa osam slova je najzaštićenije

Deveto slovo imena – ukazuje na stvari koje daju snagu i energiju datoj osobi, ukazuje na nepredviđene događaje, ovo je također i slovo brižnosti i božanske snage.

Deseto slovo imena – označava čega se određena osoba treba odreći, nepotrebne brige, smetnje ili prepreke na putu.

Jedanaesto slovo imena – ukazuje na transformacije, preokrete, promjene, preobraženja.  

Naši savjetnici numerolozi Vam mogu pomoći oko značenja Vašeg imena, nazovite ih na broj telefona: slobodni savjetnici

 

      Astro Tarot Centar je dostupan 24h dnevno iz 10 zemalja

svajcarska, nemacka, austrija, srbija, francuska, hrvatska, slovenija, svedska, bih

 

 

UPRAVO SE ČITA:

Saznajte kakvu karmu nosite sa sobom!

 

Što trebate držati u novčaniku kako biste imali novca!?

 

Priželjkujete pravu ljubav? Ovi anđeli Vam mogu pomoći!

 

 

facebook

Najnoviji članci
Mjesečni horoskop za srpanj 2024. - saznajte što Vam donose zvijezde!
Mjesečni horoskop za srpanj 2024. - saznajte što Vam donose zvijezde!

Više
Ivan Gotal - Sve o Talismanima *SPECIJAL* | 2. DIO
Ivan Gotal - Sve o Talismanima *SPECIJAL* | 2. DIO

Više
8 mitova i zabluda o Tarotu i Tarot kartama
8 mitova i zabluda o Tarotu i Tarot kartama

Više
Select your currency
EUR Euro